bestel vóór 12.00 uur s'middags bezorging vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur

OLIEBOLLEN EN AIRBOLLEN...

Airbol by Selected By Sophia

Oudjaarsdag, traditioneel oliebollen bakken! Opgroeien in die ouderwetse cultuur en nog steeds mag ik het zo ervaren in mijn omgeving nu. Ik ben erg gesteld op traditie en klassiek, toch viel mijn oog één jaar geleden op de airbol. Een 'oliebol' welke je bakt in de airfryer, minder vet, eigenlijk kun je stellen dat ik het bijzonder aantrekkelijk vind om 'oud' te combineren met 'nieuw', dus: daar gaan we!

Ingrediënten voor het beslag:

250 milliliter melk

300 gram tarwebloem

7 gram gist

1 eetlepel kristalsuiker

1 middelgroot ei

1 mespunt zout

Bereiden:

Verwarm de melk tot lauwwarm, meng gist en suiker en vermeng met 100 milliliter lauwwarme melk.
Een bijzonder proces, binnen 5 minuten gaat het geheel gist, suiker en melk schuimen.

Zeef de bloem en klop het ei los.

Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel, het losgeklopte ei, de rest van de melk en het zout toe.

Roer dit glad met een garde en dek de kom af met een vochtige (thee) doek en laat één uur rijzen op een warme plaats. (centrale verwarming) Na één uur is het beslag verdubbeld, verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Pak een brede, lage kom en vul deze met bloem, maak een ijsboltang nat met water en bedek de tang met bloem.

Schep één bol uit het beslag en plaats de bol direct in de kom met bloem.

Vorm de airbol en herhaal dit proces met het gehele beslag.

Spray de airbol met zonnebloemolie, baktijd: 10 minuten, keer de airbol om na 5 minuten.

Bestrooi je airbol met poedersuiker, of met een mengsel van poedersuiker en kaneel.

Eet smakelijk! Gelukkig Nieuwjaar!


«   »