bestel vóór 12.00 uur s'middags bezorging vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur

EEN FRISSE START!

Januari is nog pril, maar het mag de pret niet drukken om nieuwe recepten te bedenken welke vooral jouw gezondheid stimuleren. Denk daarbij aan een scala van groenten, heerlijke combinaties met bijvoorbeeld de 'vergeten' groenten. Maar waarom zijn die 'vergeten' groenten nu eigenlijk zo belangrijk? Elke groente bevat zo zijn eigen vitamines en mineralen, laten we vooral de gezonde vezels niet vergeten ;-) laten we vooral niet vergeten dat de keuze van ons dagelijks portie groenten zeer gevarieerd kan zijn, het aanbod is bijzonder groot! Maar...zeg eens eerlijk...zie jij een venkelknol liggen, of loop je er straight aan voorbij? Pastinaak...wat is het...hoe ziet het eruit... by the way :-) Tijdens het boodschappen doen heeft menig personeel van de winkel mij vol verbazing aangekeken, wat bedoelt ze? Postelein is vaak een echte trigger, maar ja, ik kan makkelijk praten, ik ben opgegroeid tussen al dat oer-gedoe :-)

Ik zal ook de laatste zijn wie de jonge mens daarin zal gaan beleren, maar er is altijd perspectief, groenten eten, dat kan je zeker leren! Mijn oog viel op de venkelknol, venkel smaakt anijs-achtig en is voortreffelijk te combineren met, jawel, prei.

Ingrediënten:

1 venkelknol

2 prei

zonnebloemolie

1,5 deciliter room

50 gram geraspte oude kaas

25 gram ( room ) boter

50 gram geraspte oude kaas voor de topping

Bereiden:

Verwijder de stelen van de venkelknol, de stronk, de harde nerven en snijd lelijke plekken uit de buitenste schil, bewaar het mooie bladgroen. 

Snijd de venkel in de lengte in vieren en was ze zorgvuldig.

Bind de stukjes venkel in met keuken touw, zo vallen ze niet uit elkaar.

Blancheer ( kook ) de venkel in 10 minuten.

Snijd de prei in stukken van 8 centimeter, was ze zorgvuldig, dep ze droog en bak de prei in een koekenpan in zonnebloemolie, 8 minuten.

De venkel is gekookt en de prei gebakken, verwarm je oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de venkel en de prei erin.

Meng 50 geraspte gram oude kaas door 1,5 deciliter room en verdeel dit mengsel over de venkel en prei.

Strooi er nog 50 gram geraspte oude kaas over en verdeel 25 gram ( room ) boter in kleine vlokjes over de venkel en prei.

Laat het geheel onderin je voorverwarmde oven van 200 graden 15 minuten goudbruin kleuren ( gratineren ) 

Strooi er tenslotte naar smaak fijngehakt venkelgroen over.

Eet smakelijk!


«   »