Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur, bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

BIJNA KERST!

Een lekker en smaakvol gerecht op tafel zetten doen we doorgaans 365 dagen van het jaar en hoe we dat doen is uiteraard een heel persoonlijke kwestie. Waar de één dagelijks in de keuken staat, zal de ander regelmatig een beroep doen op de vele mogelijkheden welke ons dagelijks worden aangeboden. Aantrekkelijk is het dat we heerlijk kunnen combineren! 

Toch richt ik me in dit schrijven even op thuis, tja, misschien heb je inmiddels je buik vol van 'thuis', of vind je 'thuis' fijn en geen probleem.

Mijn aandacht viel op de aardappel, heel Hollands, het recept is Zweeds; de Hasselback aardappel, een leuk bijgerecht en echt net even iets anders.

De Hasselback aardappel is er in verschillende varianten, ik heb gekozen voor de variatie met kruidenboter. Verwarm je oven voor op 180 graden. Gebruik een vastkokende aardappel, je kunt deze schillen of je laat de schil er omheen, die keuze is aan jou. Dan komt er een secuur werkje; snijd de aardappel over de breedte in, in plakjes van 3 tot 5 millimeter. WEETJE :-) Leg een pollepel naast de aardappel zodat je niet helemaal tot de onderkant kan snijden. Zet de aardappel in een beboterde ovenschaal en smeer de kruidenboter in de inkepingen en over de aardappel en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.

TIP! Open de oven elke 15 minuten en leg nog wat kruidenboter op de aardappel.

Combineer deze heerlijke Hasselback met wat jij lekker vindt en neem er de tijd voor thuis, wat mij betreft een absolute aanrader!


«   »