Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur, bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » OLIEBOLLEN EN AIRBOLLEN...

OLIEBOLLEN EN AIRBOLLEN...

Airbol by Selected By Sophia

Oudjaarsdag, traditioneel oliebollen bakken! Opgroeien in die ouderwetse cultuur en nog steeds mag ik het zo ervaren in mijn omgeving nu. Ik ben erg gesteld op traditie en klassiek, toch viel mijn oog één jaar geleden op de airbol. Een 'oliebol' welke je bakt in de airfryer, minder vet, eigenlijk kun je stellen dat ik het bijzonder aantrekkelijk vind om oud te combineren met nieuw, dus: daar gaan we!

  • Ingrediënten:
  • 250 milliliter melk
  • 300 gram tarwebloem
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout
  • Bereiden:
  • Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • Meng gist en suiker.
  • Voeg 100 milliliter lauwwarme melk toe.
  • Zeef de bloem en klop het ei los.
  • Maak een kuiltje in de bloem.
  • Voeg het gistmengsel toe.
  • Voeg het los geklopte ei toe.
  • De rest van de melk en het zout.
  • Roer dit glad met een garde.
  • Dek de kom af met een vochtige doek.
  • Laat één uur rijzen op een warme plaats.
  • Het beslag is verdubbeld.
  • Verwarm de airfryer voor.
  • Op 200 graden Celsius.
  • Pak een brede en lage kom.
  • Vul deze met bloem.
  • Maak een ijsboltang nat met water.
  • Bedek de tang met bloem.
  • Schep één bol uit het beslag.
  • Plaats de bol direct in de kom met bloem.
  • Vorm de airbol.
  • Herhaal dit proces met het gehele beslag.
  • Spray de airbol met zonnebloemolie.
  • De baktijd is 10 minuten.
  • Keer de airbol om na 5 minuten.
  • Bestrooi je airbol met poedersuiker.
  • Eet smakelijk! Gelukkig Nieuwjaar!

«   »