Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur, bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

EEN FRISSE START!

Januari is nog pril, maar het mag de pret niet drukken om nieuwe recepten te bedenken welke vooral jouw gezondheid stimuleren. Denk daarbij aan een scala van groenten, heerlijke combinaties met bijvoorbeeld de 'vergeten' groenten. Maar waarom zijn die vergeten groenten nu eigenlijk zo belangrijk? Elke groente bevat zo zijn eigen vitamines en mineralen, laten we vooral de gezonde vezels niet vergeten ;-) laten we vooral niet vergeten dat de keuze van ons dagelijks portie groenten zeer gevarieerd kan zijn, het aanbod is bijzonder groot! Maar...zeg eens eerlijk...zie jij een venkelknol liggen tijdens het boodschappen doen?? Of loop je er straight aan voorbij? Pastinaak...wat is het...hoe ziet het eruit ??? Tijdens het boodschappen doen heeft menig personeel van de winkel mij vol verbazing aangekeken, wat bedoelt ze? Postelein is vaak een echte trigger, maar ja, ik kan makkelijk praten, ik ben opgegroeid tussen al dat oer-gedoe :-)

Ik zal ook de laatste zijn wie de jonge mens daarin zal gaan beleren, maar er is altijd perspectief !!! Groenten eten: dat kan je zeker leren. Mijn oog viel op de venkelknol, venkel smaakt naar anijs en is voortreffelijk te combineren met, jawel, prei.

  • Ingrediënten:
  • 1x venkelknol
  • 2x prei
  • zonnebloemolie
  • 1,5 deciliter room
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 25 gram ( room ) boter
  • 50 gram geraspte oude kaas extra
  • Bereiden:
  • Verwijder de stelen en de stronk.
  • Verwijder harde nerven.
  • Snijd lelijke plekken uit de buitenste schil.
  • Bewaar het mooie bladgroen. 
  • Snijd de venkel in de lengte in vieren.
  • Was ze zorgvuldig.
  • Bind de venkel in met keuken touw.
  • Zo vallen ze niet uit elkaar.
  • Blancheer de venkel in 10 minuten.
  • Snijd de prei in stukken van 8 centimeter.
  • Was de prei zorgvuldig.
  • Dep de prei droog.
  • Bak de prei in zonnebloemolie.
  • De baktijd is 8 minuten.
  • De venkel is gekookt en de prei gebakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
  • Leg de venkel en de prei in de ovenschaal.
  • Meng 50 gram geraspte oude kaas.
  • Met 1,5 deciliter room.
  • Verdeel dit mengsel over de venkel en prei.
  • Strooi nog wat extra geraspte oude kaas.
  • Verdeel boter over de prei en venkel.
  • Nu ga je gratineren.
  • Onderin je oven op 200 graden.
  • Gratineren in 15 minuten.
  • Hak het venkelgroen fijn.
  • Strooi over de venkel en prei.
  • Eet smakelijk!

«   »