Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur, bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

KOOL IS COOL!

Waarom 'kool' in jouw favorieten komt te staan. Witte kool, rode kool, boerenkool, bloemkool, spitskool en ga zo nog maar even door, kool is cool. Kool is duurzaam, gezond, lekker en goed voor een low-carb maaltijd, oftewel: een koolhydraat-arm beperkte maaltijd. Koolhydraat-arm noem ik omdat het mijn overtuiging is dat een beperkte inname van koolhydraten simpelweg nodig is om je te voorzien van voldoende energie. Vervang de helft van bijvoorbeeld de aardappelen in je maaltijd door kool. Aardappelpuree kun je koolhydraat-arm maken door de helft van de aardappelen te vervangen met bloemkool, of gebruik de heerlijke combi met de ouderwetse selderijknol, knol of kool, het één en ander ontloopt elkaar minimaal. Speel het eens ouderwets, zoals moeders, want daar waar er meer dan genoeg op tafel stond, werd er zeker ook bewaard! Mijn roots gaan altijd terug naar dankbaarheid, dankjewel voor datgene geleerd van jou en dat je me hebt laten zien dat 'wat er overblijft' altijd een tweede leven heeft gehad. Want tja...de aardappelen welke over waren, ze werden bewaard tot de volgende dag, met volle overtuiging, want: 'we gooien niets weg' en zo was het. Weetje: de gekookte aardappel minstens één nacht in de koelkast bewaard: geeft je de omvorming van de koolhydraat in de aardappel welke wél opgenomen wordt door het darmstelsel en het niet zomaar passeert, de R-S aardappel.

Dus: combineer de R-S aardappel ( resistent starch ) met jouw favoriete kool en eet gezond, zonder dat koolhydraten je belastten met van alles wat je niet nodig hebt.


«   »