Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur, bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » PAPRIKA'S EET ZE VEEL EET ZE VAAK!

PAPRIKA'S EET ZE VEEL EET ZE VAAK!

Paprika, vooral de rode paprika is ontzettend gezond! Afgelopen week viel mijn aandacht op een geschreven stuk: 'geen pillen, maar paprika' en deze uitspraak ondersteund absoluut mijn visie op gezonde voeding, want...de paprika is hot! Maar waarom dan vooral de rode paprika? De rode paprika bevat twee maal zoveel vitamine C dan de groene, gele, of de oranje paprika. Ze zijn er in prachtige kleuren, dus...combineer en geniet van een waar kleurenpalet op je bord. Daar word je vrolijk van! Ik heb een receptje voor je bedacht: gevulde paprika met  spitskool á la carbonara.

  • Ingrediënten:
  • rode paprika
  • spitskool
  • speklapje
  • room
  • geraspte kaas
  • ei
  • zonnebloemolie
  • knoflook granulaat
  • ( rijst ) azijn
  • zout
  • zwarte peper
  • Bereiden:
  • was de paprika en snijd de bovenkant er vanaf
  • verwijder de zaadlijsten
  • maak een marinade met de zonnebloemolie, knoflook granulaat, ( rijst ) azijn en zout
  • bedek de binnen en buitenkant van de paprika met deze door jou gemaakte marinade
  • marineer ook het afgesneden kapje
  • snijd het speklapje in dunne reepjes en voeg zout en zwarte peper aan het vlees toe
  • laat het vlees even rusten...
  • verwarm je oven voor op 200 graden Celsius
  • verhit zonnebloemolie in een pan voorzien van een anti-aanbaklaag
  • bak de spekreepjes krokant en gaar
  • was en snijd de spitskool in reepjes
  • verhit wat zonnebloemolie in je anti-aanbak pan en roerbak de spitskool
  • doe dit op een middelhoog vuur zo'n vijf minuten
  • voeg de room toe en blijf roerbakken, voeg het ei toe en blijf roerbakken
  • last, maar zeker niet verwaarloosd...de geraspte kaas!
  • voeg de geraspte kaas in kleine hoeveelheden toe en blijf roerbakken
  • kleine hoeveelheden van de geraspte kaas toevoegen heeft een functie!
  • teveel en tegelijk kan de kaas doen schiften
  • vet een ovenschaaltje in met zonnebloemolie
  • voeg de reepjes speklap toe en jouw spitskool á la carbonara is een feit
  • vul de gemarineerde rode paprika met de spitskool carbonara
  • let op! halverwege het vullen breek je het ei bovenop de carbonara vulling
  • bovenop het ei wederom carbonara vulling
  • en dan... het gemarineerde kapje, plaats deze bovenop de paprika
  • plaats de paprika in het ingevette ovenschaaltje
  • bak deze in 25 á 30 minuten in je voorverwarmde oven
  • eet smakelijk en eet gezond!

«   »