Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » PAPRIKA'S! EET ZE VEEL EN EET ZE VAAK

PAPRIKA'S! EET ZE VEEL EN EET ZE VAAK

PAPRIKA TRAYBAKE SELECTED BY SOPHIA

Paprika, vooral de rode paprika is ontzettend gezond! Afgelopen week viel mijn aandacht op een geschreven stuk: 'geen pillen, maar paprika's' en deze uitspraak ondersteund absoluut mijn visie op gezonde voeding, want...de paprika is hot! Maar waarom dan vooral de rode paprika? De rode paprika bevat twee maal zoveel vitamine C dan de groene, gele, of de oranje paprika. Ze zijn er in prachtige kleuren, dus...combineer en geniet van een waar kleurenpalet op je bord. Gevulde paprika spitskool à la carbonara.

Daar word je vrolijk van!

INGREDIËNTEN:

  • rode paprika
  • spitskool
  • speklapje
  • room
  • geraspte kaas
  • ei
  • zonnebloemolie
  • knoflook granulaat
  • ( rijst ) azijn
  • zeezout
  • zwarte peper

BEREIDEN:

  • was de paprika
  • snijd de bovenkant eraf
  • verwijder de zaadlijsten
  • maak een marinade
  • zonnebloemolie, knoflook granulaat
  • ( rijst ) azijn en zeezout
  • marineer de paprika
  • marineer het afgesneden kapje
  • snijd het speklapje in dunne reepjes
  • voeg het zeezout toe
  • voeg de zwarte peper toe
  • laat het vlees even rusten...
  • oven voorverwarmen op 200 graden
  • verhit de  zonnebloemolie
  • bak de spekreepjes krokant en gaar
  • was en snijd de spitskool in reepjes
  • verhit wat zonnebloemolie
  • roerbak de spitskool
  • middelhoog vuur, 5 minuten
  • voeg de room toe en blijf roerbakken
  • voeg het ei toe en blijf roerbakken
  • voeg de geraspte kaas toe
  • in kleine hoeveelheden en blijf roerbakken
  • teveel tegelijk, kan de kaas doen schiften
  • vet een ovenschaaltje in
  • met zonnebloemolie
  • voeg de reepjes speklap toe
  • vul de paprika met de spitskool carbonara
  • halverwege het vullen breek je het ei
  • bovenop de carbonara vulling
  • bovenop het ei de carbonara vulling
  • dan... het gemarineerde kapje
  • plaats deze bovenop de paprika
  • zet de paprika in het ovenschaaltje
  • bak deze in 25 à 30 minuten

Eet smakelijk en eet gezond!

Selected By Sophia.


«   »