Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » VLEES HOUDT VAN MARINEREN!

VLEES HOUDT VAN MARINEREN!

KIPFILET IN MARINADE

Houd je van een lekker stukje mals vlees op z'n tijd? Marineer jouw favoriet minstens een halve dag voor bereiding, één hele dag heeft mijn absolute voorkeur. Kruiden, vers of gedroogd, echte smaakmakers, maar ook nog eens heel erg gezond! Groenten zoals bijvoorbeeld winterpeen en ui, snijd of rasp ze, grof en/of fijn en meng deze met het vlees. Platte selderij, zo simpel, de smaak en het aroma, laat zich niet betwisten. Een schijfje citroen of limoen, omdat het een zuur is, verricht wonderen op de malsheid van vlees. Knoflook, pers het ons inmiddels zo bekende 'teentje' niet door de knoflookpers, maar 'kneus' het. Wil je het sneller? Gebruik een dryrub, deze kun je uiteraard zelf samenstellen, of je maakt een keuze uit de vele soorten welke te koop zijn. Voor de 'snelle' manier volstaat één uur, langer mag natuurlijk altijd! Daar je het vlees gaat bakken of braden, of een bereiding in de oven, komen er hoge temperaturen bij kijken. Gebruik olijfolie ( gewone of vergine olijfolie ) bij matige verhitting en korte bereiding. Gebruik rijstolie, zonnebloemolie bij hogere verhitting en langere bereiding. Bij hoge en lange verhitting van extra vergine olijfolie holt de kwaliteit van de olie achteruit en komen er stoffen vrij welke je beter niet kan consumeren, de zogenaamde PAK's. Vrij vertaald, polycyclische, aromatische koolwaterstoffen, welke schadelijk zijn voor de gezondheid. Inname van PAK's kun je niet voorkomen, ze bevinden zich in verbranding van natuur, industrie en via de uitstoot van auto's, maar....je kan ze wel beperken! Het is zeker niet mijn bedoeling om jou te laten denken: oh....PAK's! Die zijn super ongezond....er bestaat een toelaatbare dagelijkse inname ( D.T.I. ) Dus: kies de juiste olie bij jouw maaltijd, vermijd de 'zwarte randjes', bij welke bereiding dan ook. Olijfolie in al zijn vormen, kan gebruikt worden voor warme en koude bereidingen in de keuken. Belangrijk hierbij is om de olijfolie niet te hoog te verhitten en de bereidingstijd zo kort als mogelijk te houden. Rijstolie in deze is voor mij een de absolute winnaar. Rijstolie heeft een hoog rookpunt, dit is het punt wanneer olie begint te roken bij verhitting, het rookpunt van rijstolie is maar liefst 250 graden! Welke olie je ook gebruikt, check het rookpunt en verzeker jezelf van een mals en gezond stukje vlees. En....een marinade is zeker niet alleen voor vlees, denk aan groenten, peulvruchten en vis. Jouw eigen smaak, durf inventief te zijn. 

Het leuke van de keuken!

Selected By Sophia.


«   »