Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » MAART ROERT ZIJN STAART! RECEPT RUNDVLEESSTOOF

MAART ROERT ZIJN STAART! RECEPT RUNDVLEESSTOOF

RUNDVLEESSTOOF SELECTED BY SOPHIA

De maand maart staat erom bekend, heerlijk lenteweer kan zomaar omslaan naar grillig en regen, wind en zelfs een heuse zuid-westerstorm. Mijn verjaardag valt in maart en hoe bijzonder was het om, ik meen in het jaar 1986, de sneeuwvlokken naar beneden te zien dwarrelen en er een serieuze sneeuwlaag achterbleef! Ik dacht: morgen begint de lente...

De erwtensoep schuif ik nog maar even niet door naar de herfst en boerenkool is tegenwoordig het gehele jaar door verkrijgbaar. Verschillende maaltijdsoepen en stampotten kunnen wat mij betreft twaalf maanden van het jaar, alhoewel ik het zelf nog niet gepresteerd heb om erwtensoep te eten bij temperaturen van ruim dertig graden Celsius in onze Nederlandse zomers van tegenwoordig. Vandaag deel ik een heerlijk recept van rundvleesstoof, hoe gezellig is het gepruttel en hoe fijn is de smaak van een stoofgerecht! Ben je in het bezit van een slow-cooker? Top! Heb je die niet? Geen enkel probleem! Zorg wel dat je een pan gebruikt met een dikke bodem, waarvan je weet dat deze niet te snel aanbakt. In dit recept heb ik gekozen voor riblappen, wist je dat rundvlees bijzonder rijk is aan eiwitten? Bij deze!

INGREDÏENTEN:

  • 1 kg. riblappen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 200 gram parmaham
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 paprika's
  • 50 ml. zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 flesje donker bier ( alcoholvrij )
  • 100 gram kastanje champignons
  • 100 gram olijven
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • grof gemalen peper
  • grof gemalen zeezout

BEREIDEN:

Snijd de riblappen, de ui, de winterpeen, de prei, de parmaham, de knoflook en de paprika's in grove stukken. Verwarm de zonnebloemolie in een pan. Doe de riblappen in de pan en bak ze binnen 5 minuten bruin. Strooi de bloem over het vlees en schep alles goed door elkaar. Schenk de bouillon en het bier in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe alles over in de slow-cooker ( of laat in de pan ) en zet deze op de laagste stand. Voeg de groenten, de kastanje champignons en de olijven toe. Leg het stuk Parmezaanse kaas middenin de saus. Doe de laurier, de oregano, de rozemarijn en de tijm erbij. Doe de deksel op de pan en laat alles 10 uur garen. Bij gebruik van een pan: gebruik een vlamverdeler en stoof je gerecht op het laagste pitje van je fornuis in 150 minuten.

Roer de stoofschotel goed door en haal de kruiden takjes, het eventuele restant van de Parmezaanse kaas en de laurierblaadjes eruit. Breng het gerecht op smaak met de grof gemalen peper en zeezout. 

SERVEREN:

Garneer de stoofschotel met wat verse basilicum of oregano, of gebruik ze allebei. Deze stoofschotel smaakt heerlijk bij volkorenpasta met een scheutje extra vergine olijfolie.

Liever geen pasta? Wat dacht je van een gepofte aardappel ( kruimig ) of ronde bruine zilvervliesrijst ( de echte )

Eet smakelijk!

Selected By Sophia.


«   »