Bestel dinsdag t/m zondag vóór 12.00 uur bezorging 17.00 uur tot 20.00 uur.

home bestellen » recepten tips foto album » BIJNA PASEN! GEVULDE AVOCADO HAM EI

BIJNA PASEN! GEVULDE AVOCADO HAM EI

GEVULDE AVOCADO SELECTED BY SOPHIA

Het is inmiddels lente, met de paasdagen in het verschiet. Gekleurde eieren, chocolade paaseitjes verstoppen, de paashaas, paastakken en pluche kuikentjes. Pasen, een lentefeest, nieuw leven in de wei en als het even kan, mooi weer! Over mooi weer gesproken, wat mogen we op dit moment genieten van de zon en aangename temperaturen. En natuurlijk, maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, maar deze hebben we toch maar even in de pocket! De verschillende feestdagen van het jaar brengen allerlei gerechten met zich mee en vooral gezelligheid, samen. Ons samenzijn wordt dusdanig op de proef gesteld, afstand, daar zijn mensen niet voor gemaakt. We zullen het toch nog even moeten uitzingen met z'n allen. Het onderstaand gerechtje heb ik uitgezocht op kleur, geel en groen. Frisse kleuren, wanneer het voorjaar ontluikt. De avocado, je houdt ervan of niet...persoonlijk vind ik deze groene rakker heerlijk! Met het eten van avocado krijg je de goede, onverzadigde vetten binnen, ik refereer terug naar mijn blog, koolhydraat-arm? Graag of niet! Met een avocado krijg je de goede vetten binnen, welke je kan plaatsen in het rijtje vette vis en noten. Feit is wel, doordat een avocado veel vet bevat, de calorieën aanzienlijk zijn. Eén avocado bevat 360 kcal. en bevat 35 gram vet. Eet een kwart van de avocado, of eet de helft en bewaar de rest. Je kunt het vruchtvlees van de avocado prima invriezen, meng het vruchtvlees met wat olie-limoensap tegen verkleuring, de houdbaarheid is dan acht maanden.

Dit recept, gevulde avocado, ham en ei, is een eenvoudig recept en dan zeg ik, eenvoud siert de mens, zoals het altijd al is geweest ;-)

INGREDIËNTEN:

  • een halve avocado
  • 1 ei
  • 1 plakje achterham dun gesneden
  • provencaalse kruiden
  • zeezout

BEREIDEN:

Verwarm je oven vóór op 180 graden en zet een ingevet ovenschaaltje klaar. Was en halveer de avocado. Gebruik bij voorkeur de helft zonder pit, de helft mét pit 'denkt' dat de avocado nog een geheel is, deze zal dan ook niet verkleuren. Verwijder zoveel vruchtvlees zodat er één heel ei in past, bewaar het overige vruchtvlees in een afgesloten bakje en plaats deze in de koelkast. Bestrooi de avocado met de kruiden en het zeezout en plaats het plakje ham in het uitgeholde gedeelte. Vorm de ham en druk aan, breek het gehele ei op de ham en besprenkel nogmaals met de kruiden en het zeezout. Plaats de gevulde avocado in het ingevette ovenschaaltje en bak deze 25 tot 30 minuten op 180 graden. Houd je niet van een vloeibare dooier? Houd dan een baktijd van 30 tot 35 minuten aan.

Eet smakelijk en eet gezond!

Selected By Sophia.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.